Unesite svoje ime i email adresu
Nakon što se pretplatite na mail listu, na Vaš mail će biti prosledjen verifikacioni mail kojim potvrdjujete svoju pretplatu!

WSD SISTEM D.O.O.

Srbija, 11000 Beograd
Ul. Petefijeva 2

SRB: 381-11-414-03-80
Pratite našu Google + stranicu Google+

 

Zašto je video produkcija must-have za digitalni marketing?

Živimo u svetu u kojem mnogi očekuju nešto više od teksta i raznih slikovnih objava. Ako vi sami provodite bar malo vremena na internetu, ili konkretnije na YouTube-u i društvenim mrežama, velike su šanse da ste videli video bilo kog sadržaja (promocija, live video ili čak personalni video) i da znate o čemu govorimo.

Prema poslednjim statistikama predviđeno je da će video zauzeti čak 90% online saobraćaja do 2019. godine!

Pitate se odakle nam ova informacija?
Prema poslednjim statistikama koje su objavljene od strane dve najveće pretraživačke platforme (Google i YouTube), prosečan građanin provodi oko 88% više vremena gledajući kvalitetne video zapise, dok se na web sajtovima koji sadrže kvalitetan video zapis prema analitici posetilac istog u proseku zadržava dva minuta duže.

Iz ovih razloga preporučeno je imati video visoke produkcije :)
Naime, za kreiranje bilo kakve uspešne video produkcije potrebno je uzeti u obzir mnogo elemenata koji nisu jednostavni ni na prvi pogled. Sam video treba usmeriti na pravu publiku, imati u vidu brend i poruku kompanije, što znači da video mora biti fokusiran na temu interesovanja vaših potencijalnih klijenata. Zato smo mi tu :)

YouTube je veliki novitet u oglašavanju, što bih ja rekao must-have u današnje vreme kada je internet prevladao svetom i kada same preporuke više nemaju istu funkciju kao nekad. U nastavku članka odgovoriću Vam na nekoliko najčešćih pitanja :)

Zašto YouTube?

Kao druga najveća pretraživačka platforma u svetu YouTube ima milijardu jedinstvenih korisnika mesečno i do 100 sati postavljenog video materijala skoro svake minute! Samo u Srbiji u proseku YouTube ima doseg sa više od 61% populacije, a prema najnovijim statistikama svaki mesec se pregleda preko 6 milijardi sati video zapisa. Samim tim YouTube je najveći agregator video zapisa na internetu, a najinteresantnija činjenica je da se čak 50% odgledanih video zapisa prikazuje na mobilnim i tablet uređajima.

Zašto video oglas i šta sve njime dobijamo?

Format video oglasa Vam pruža mogućnost pričanja jedne priče (vašeg brenda, proizvoda ili usluge) na upečatljiv način i bez ograničenja brojeva karaktera ili ograničenja u trajanju video zapisa (što kod drugih vidova oglašavanja nije slučaj).

Kroz oglašavanje na YouTube-u preko AdWords platforme dolazimo do publike koja je zainteresovana za vaš brend ili samu uslugu koju nudite. Vremenom (tačnije intenzivnim oglašavanjem) publika raste, tačnije raste broj onih koji su zainteresovani za Vaš brend ili usluge, a takodje se povećava i publika sa sličnim interesovanjima i afinitetima.

Da li je oglas vidljiv samo na YouTube pretrazi?

Oglas može biti vidljiv ne samo na YouTube-u već na celom internetu: na blogovima, društvenim mrežama, online novinama i svim stranicama koje uključuju Google Display mrežu, a podložni su i čestom deljenju korisnika što je ujedno i besplatna promocija za Vaš biznis.

Koja je najveća prednost?

Najveća prednost oglašavanja ovom platformom je TrueView in-stream opcija gde se plaćanje vrši po Cost-Per-View (CPV) modelu naplate što znači da će Vam se kao oglašivaču naplatiti pregled reklame tek kada korisnik odgleda 30 sekundi vašeg video oglasa, ili kada se odgleda ceo video ukoliko je kraći od 30 sekundi. Ako korisnik odgleda nekoliko sekundi vašeg video zapisa i odluči da preskoči reklamu vama kao oglašivaču se ništa ne naplaćuje, upravo to čini ovu platformu gotovo pa najbolju za plasiranje video poruka.

Naš tim profesionalaca je uvek tu da Vam kreira profesionalnu video kampanju kao i sam video sadržaj koji je u Full HD / 4K rezoluciji. Zajedno sa nama možete lako i brzo privući pažnju mnogim korisnicima i uvrstiti vaš brend i proizvod u njihovu svakodnevnicu. Kontaktirajte nas i budite zapaženi i na YouTube mreži :)

 

 

 

SRB +381 (11) 4140380 USA +1 (917) 267 7758

rot1
rot4
rot5
trkac
rot2