GOOGLE ANALITIKA

Google analitika pruža ključne informacije koje pomažu svakom preduzeću da dođe do optimalnih odluka u marketingu i unapredi svoje poslovanje. Što je svakako tačno… Ali, da li ste znali da Google analitika ne štedi podatke o vašim posetiocima. I da Vam omogućava direktan pristup podacima na osnovu kojih možete dobiti kompletnu sliku o svojim klijentima i njihovim potrebama?

Ali, sa druge strane trebate znati šta i u kom trenutku je važno pratiti. Jer previše informacija pogotovo pogrešnih može da zamrsi vaše poslovanje, kao i sam pogled na celokupnu analizu podataka. Jer ipak, pravilna analiza statističkih podataka pre, u toku i posle kampanje jedan je od najvažnijih faktora njene uspešnosti.

Broj klikova, prikaza, frekvencija prikazivanja oglasa, demografski podaci i podaci o interesovanjima posetilaca samo su neki od mnogobrojnih podataka koje možemo dobiti korišćenjem Google analitike. Dok je za efikasnu analizu veoma važno imati uvid u obim i učestalost poseta, popularnost sadržaja, konverziju posetilaca i njene nedostatke. Potrebno je znati ko su posetioci koji dolaze na sajt, kako ga koriste i kakva je uspešnost vaših kampanja.

Google analitika značaj i korist

Naravno podrazumeva se da svaka platforma za oglašavanje, osim sistema za postavku i prikazivanje oglasa mora imati i sistem koji će prikazivati njegovu statistiku. To su Google Ads, Facebook Ads Manager i druge slične platforme.

Iako Google Ads ima svoj odvojen sistem izveštavanja o kampanji i učinku interakcije, mnogo detaljnija statistika se ipak dobija kada se sam nalog poveže sa Google analitikom. Tek tada su osim podataka o kampanji, dostupni i podaci šta ljudi rade na sajtu kao i na koji su došli posle klika na oglas.

Sama integracija Google Ads i Google analitike omogućava nam da se optimizacija kampanje ne završi samo na kvantitativnoj analizi. Poput upoređivanja cene klika, već da se odredi koji su klikovi i koji posetioci najvredniji vama kao oglašivaču.

Takođe, iz Google analitike mogu se i dobiti detaljniji podaci o ciljnoj grupi. Što poslovanjima daje važne informacije u kom smeru bi trebalo da prilagođavaju svoju ponudu.

Kao sertifikovani Google partneri, stojimo Vam na raspolaganju za analiziranje vašeg sajta i vaših kampanja i time vam pružamo mogućnost da konstantno unapređujete svoje poslovanje.