PISANJE TEKSTOVA // COPYWRITING

Pisanje tekstova – Copywriting je proces kreiranja tekstualnog sadržaja za sajt.  Namenjen je za privlačenje pažnje, angažovanje i pretvaranje potencijalnih kupaca u kupce koji plaćaju. Pisanje tekstova može biti veoma efikasan alat. Može vam pomoći da postignete svoje ciljeve. Bez obzira da li ste bloger koji želi da poveća saobraćaj ili vlasnik preduzeća koji želi da poveća svoju bazu klijenata.

 

Šta je copywriting?

 

Copywriting je vrsta pisanja posebno dizajnirana da ubedi ljude da preduzmu neku vrstu akcije. U većini slučajeva, ova radnja uključuje kupovinu ili prijavu za nešto. Kopirajteri koriste ubedljiv jezik. Takodje i psihološke pokretače kako bi ubedili čitaoce da im je potreban bilo koji proizvod ili usluga koju nude.

 

Kopirajteri takođe razumeju moć pripovedanja. Oni uzimaju složene koncepte i rastavljaju ih na jednostavne priče koje čitaoci lako razumeju. Ovo pomaže u stvaranju emocionalne veze između čitaoca i proizvoda. Ili usluge koja se nudi, što može biti ključno u ubeđivanju da obavi kupovinu.

 

Kako Copywriting koristi vašem poslovanju?

 

Copywriting može biti efikasan alat za svako preduzeće. Ukoliko želi da poveća svoju bazu klijenata ili poveća svoje prisustvo na mreži. Ne samo da pomaže u izgradnji poverenja kod potencijalnih kupaca, već može da pomogne i u stvaranju više potencijalnih klijenata. Na način, što usmerava više saobraćaja na vašu web lokaciju ili blog sa pretraživača kao što je Google. Pored toga, autori tekstova koriste tehnike istraživanja ključnih reči. Na taj način osiguravaju da se vaš sadržaj pojavi na vrhu stranica sa rezultatima pretraživača. I to upravo onda kada potencijalni klijenti traže proizvode ili usluge povezane sa vašim. Svakako ovo povećava vašu vidljivost na mreži. Na taj način je klijentima olakšano da vas pronađu, i na kraju dovodi do većeg broja konverzija.

 

Copywriting može biti neprocenjiv alat za svako preduzeće koje želi da poveća svoju bazu klijenata. Ili možda poveća svoje prisustvo na mreži. Iako ne postoji jedinstveni pristup kada je u pitanju pisanje tekstova, razumevanje kako ono funkcioniše i kako može da koristi vašem poslovanju će vas staviti na pravi put ka uspehu! Istraživanjem ključnih reči, korišćenjem uverljivog jezika i pričanjem priča koje odjekuju potencijalnim kupcima, moći ćete da se izdvojite od konkurencije i da se pobrinete da se vaša poruka izdvaja od gomile!

Pisanje tekstova za sajtove

Pisanje i osmišljavanje tekstova za web sajt (copywriting) je možda i najteži i najozbiljniji posao… 

Nije retkost da „materijal“ bude jako siromašan. Bez kvalitetnog opisa kao i da koncept strana nije u skladu sa planiranim načinom i dinamikom izrade sajta. Tekst koji se nalazi na sajtu je jako bitan. Mora na kvalitetan način da opiše uslugu ili proizvod. Da zadrži pažnju čitaoca, i mora da bude napisan tako da podpomogne optimizaciju sajta. Dobri tekstovi će biti razumljiviji, zanimljiviji za čitanje i pomoći će da se Vaša prezentacija visoko rangira u Google rezultatima pretrage.

Zanimljiv i kvalitetno napisan tekst u skladu sa SEO smernicama može i trebalo bi da skrene pažnju. Na uslugu ili proizvod koji nudite, ili da neposredno utiče na promociju Vašeg biznisa.  

Ukoliko ne možete da izdvojite dovoljno vremena za tekst koji će pratiti strane Vašeg sajta, onda Vas pozivamo da ovaj posao prepustite nama. Da uspemo da spojimo sve bitne elemente i kako bi na adekvatan način prezentovali Vaš biznis. A sa druge strane kako bi takav tekst pozitivno uticao na optimizaciju sajta u Google rezultatima pretrage… 

Šta da se radi kada nam ceo život staje i vezan je za jedno polje u Google pretraživaču! Moramo se prilagoditi…

Kako će neko napisati tekst ukoliko ne poznaje vaš posao?

Dobro je pitanje, ali šta se to danas ne zna? Danas možete doći do svih informacija i da naučite sve. Čak šta više, jako je bitno da tekst piše upravo onaj ko ne poznaje Vaš posao. Zato što će ga pisati onako kako bi drugi koji takodje ne znaju Vaš posao, ali žele da koriste Vaše usluge ili da kupe Vašu robu, tražili na internetu!

Možemo da zahvalimo internetu što nam je sve jako dostupno. Milioni foruma, blogova i na kraju ili početku sama Wikipedia. Neiscrpan izvor znanja gde će neko ko je nadaren za pisanje tekstova pronaći sve informacije i za Vas kreirati kvalitetan tekst za sajt. Istovremeno vodeći računa da isti utiče na visoko rangiranje Vašeg sajta u rezultatima pretrage Google pretraživača.