Izrada sajta u WordPressu

izrada wordpress sajtova

Izrada sajta u WordPressu – Zašto je custom tema najbolje rešenje?

Prednosti WordPress sajtova

 1. Jednostavnost upotrebe WordPress je poznat po svojoj intuitivnoj i korisnički prijateljskoj platformi. Bez obzira na tehničko znanje, korisnici mogu lako upravljati sadržajem, dodavati nove stranice, i vršiti izmene putem jednostavnog interfejsa. Administratori sajtova mogu brzo dodavati sadržaj bez potrebe za učenjem kompleksnog kodiranja.
 2. SEO-friendly WordPress nudi odlične mogućnosti za optimizaciju sajtova za pretraživače (SEO). Postoji veliki broj dodataka kao što su Yoast SEO i All in One SEO Pack koji pomažu u optimizaciji sadržaja i poboljšanju rangiranja na pretraživačima. Ovo omogućava lakše pronalaženje vašeg sajta i poboljšava vidljivost na mreži.
 3. Fleksibilnost i prilagodljivost WordPress omogućava instalaciju brojnih dodataka (preko 50,000) koji proširuju funkcionalnost sajta. Bilo da vam je potrebna e-commerce funkcionalnost, kontakt forme, ili galerije slika, WordPress ima dodatke za sve. Ova fleksibilnost omogućava korisnicima da prilagode svoj sajt tačno prema svojim potrebama 
 4. Podrška zajednice Kao open-source platforma, WordPress ima ogromnu zajednicu koja pruža podršku kroz forume, tutorijale, i resurse za učenje. Ovo omogućava korisnicima da lako pronađu rešenja za probleme i nauče nove veštine, što je korisno za sve, od početnika do iskusnih developera.
 5. Prilagođenost mobilnim uređajima Sve veća upotreba mobilnih uređaja za pristup internetu zahteva sajtove koji su prilagođeni za mobilne uređaje. Većina WordPress tema je responzivna, što znači da se automatski prilagođavaju različitim veličinama ekrana, čineći sajtove pristupačnim sa svih uređaja.

Mane WordPress sajtova

 1. Bezbednosni rizici Zbog svoje popularnosti, WordPress je česta meta hakera. Besplatne teme i dodaci mogu biti nesigurni, što otvara vrata za potencijalne napade. Redovno ažuriranje tema, dodataka, i same platforme je neophodno kako bi se smanjili rizici. Nedostatak pažnje prema sigurnosti može dovesti do ozbiljnih problema, uključujući gubitak podataka i napade na sajt.
 2. Česte nadogradnje WordPress često zahteva ažuriranja koja mogu uzrokovati konflikte između različitih dodataka i tema, što može dovesti do tehničkih problema i prekida u radu sajta. Održavanje i praćenje ovih ažuriranja može biti zahtevno i vremenski intenzivno, posebno za korisnike bez tehničkog znanja.
 3. Performanse i brzina Korišćenje velikog broja dodataka može usporiti sajt i negativno uticati na korisničko iskustvo. Optimizacija performansi je ključna, ali može biti izazovna, posebno za korisnike bez tehničkog znanja. Brzina sajta je važna kako za korisnike, tako i za SEO rangiranje, pa je neophodno pažljivo birati dodatke i teme.
 4. Komplikovana prilagođavanja Iako WordPress omogućava mnogo opcija za prilagođavanje, složena prilagođavanja mogu zahtevati napredno tehničko znanje. Izmene u kodu mogu biti potrebne za implementaciju određenih funkcionalnosti ili za postizanje specifičnih dizajnerskih zahteva, što može biti izazov za korisnike bez iskustva u kodiranju.

Mane besplatnih tema

 1. Ograničena funkcionalnost i dizajn Besplatne teme često nude ograničene mogućnosti prilagođavanja. Njihova funkcionalnost i dizajn su često jednostavni, što može ograničiti vašu kreativnost i specifične potrebe sajta. Takođe, besplatne teme mogu izgledati generično, što može smanjiti jedinstvenost vašeg sajta.
 2. Nedostatak podrške Besplatne teme često dolaze bez podrške ili sa ograničenom podrškom. Ovo može biti problematično kada se suočite sa tehničkim problemima ili kada vam je potrebna pomoć pri prilagođavanju teme. Bez adekvatne podrške, rešavanje problema može biti teško i dugotrajno (ProjectManagers.net).
 3. Bezbednosni problemi Besplatne teme mogu biti nedovoljno ažurirane i sadržati sigurnosne propuste koji mogu ugroziti vaš sajt. Takođe, besplatne teme mogu imati ugrađene maliciozne kodove koji mogu naneti štetu vašem sajtu. Izbor proverenih i često ažuriranih tema je ključan za održavanje bezbednosti sajta.

Zašto su custom teme idealno rešenje za izradu sajta?

 1. Prilagodljivost i jedinstvenost Custom teme omogućavaju potpuno prilagođavanje dizajna i funkcionalnosti prema specifičnim potrebama vašeg sajta. Ovo osigurava da vaš sajt bude jedinstven i da se izdvaja od konkurencije. Svaka komponenta može biti dizajnirana tako da odgovara vašem brendu i poslovnim ciljevima.
 2. Optimizacija performansi Custom teme su optimizovane za performanse i sigurnost. S obzirom da su kreirane specifično za vaš sajt, one sadrže samo one funkcionalnosti koje su vam potrebne, što poboljšava brzinu i efikasnost. Ovo takođe smanjuje rizik od konflikata među dodacima i nepotrebnih elemenata koji mogu usporiti sajt.
 3. Profesionalna podrška Kada koristite custom temu, obično dobijate podršku od developera koji je kreirao temu. Ovo osigurava da imate pristup tehničkoj pomoći i ažuriranjima kada god vam je potrebno, što smanjuje rizik od tehničkih problema i prekida u radu. Profesionalna podrška je ključna za održavanje stabilnosti i sigurnosti vašeg sajta.

Izrada WordPress sajta

Izrada sajta u WordPressu je moćan alat za izradu web stranica, sa brojnim prednostima kao što su jednostavnost upotrebe, SEO-friendly funkcionalnosti, fleksibilnost i velika podrška zajednice. Međutim, kao i svaka platforma, ima svoje mane, uključujući bezbednosne rizike, česte nadogradnje, i komplikovana prilagođavanja, posebno kada se koriste besplatne teme.

Besplatne teme, iako privlačne zbog svoje cene, često dolaze sa ograničenjima u funkcionalnosti, nedostatkom podrške i potencijalnim bezbednosnim problemima. S druge strane, custom teme nude visoku prilagodljivost, optimizaciju performansi i profesionalnu podršku, čineći ih idealnim rešenjem za one koji žele jedinstven i siguran sajt.

Ako ozbiljno razmišljate o izradi sajta u WordPressu koji će biti pouzdan, efikasan i prilagođen vašim specifičnim potrebama, ulaganje u custom temu može biti najbolja odluka. Na taj način, obezbeđujete sebi sajt koji ne samo da izgleda sjajno, već i funkcioniše besprekorno, pružajući vašim korisnicima najbolje moguće iskustvo.

Predlog za rešenje Profesionalci.rs – izrada WordPress web sajtova

Ukoliko želite profesionalno izrađen WordPress sajt koji koristi samo proverene dodatke i optimizovane custom teme, naša firma, WSD SISTEM DOO, je pravi izbor za vas. Na našem sajtu profesionalci.rs pronaćićete sve detaljne informacije za izrada sajta u wordpressu. Kao Google Partner i sa dugogodišnjim iskustvom u izradi web sajtova, nudimo rešenja koja osiguravaju optimalne performanse i vrhunsku sigurnost. Naša custom tema je dizajnirana tako da ne utiče negativno na brzinu sajta već pomaže njegovo najbolje indeksiranje u besplatnim rezultatima Google pretrage.

Kontaktirajte nas da saznate više o tome kako možemo da vam pomognemo da postignete vaše ciljeve na mreži. Uverite se u kvalitet naših usluga i pridružite se mnogim zadovoljnim klijentima koji su već unapredili svoje online prisustvo uz našu pomoć za izradu wordpress sajtova.