Planirajte svoj odmor u pokretu

Sa prolećem iza ugla vreme je da se radujemo sunčanim nebom i letnjim odmorom. Da li ste znali da sada možete da razgledate i planirate vaše putovanje, u kafiću dok ispijate kafu i imate apsolutno sve informacije u dlanu?! Naime, Google je u toku prošle godine prema zvaničnim podacima na njihovom pretraživaču „google.com“ video ogroman porast od 50 odsto vezan za upit „putovanja“ koji je postavljan sa pretraživača putem mobilnih uređaja, čak i da broj upita raste teško je dobiti prave informacije preko upita sa mobilnog telefona, budući da mnogi web sajtovi nisu potpuno prilagodljivi mobilnim i tablet uređajima. Postoji mnogi niz pitanja: Koja su najbolja mesta za odmor? Koje godišnje doba je najbolje za odlazak u određenu državu? itd.

Sa sigurnošću možemo da predstavimo nešto NOVO: Google odredišta (Google destination) koje mogu da vam olakšaju u planiranju vašeg odlaska na odmor pravo iz Google pretraživača.

Evo kako funkcioniše:

Kada pretražujete određenu zemlju, državu ili kontinent putem mobilnog uređaja potrebno je samo dodati pored željene destinacije ključnu reč „odredište“ („destination“) i videćete jednostavan način pregleda odredišta. Destination (odredište) integriše sa lakoćom sve destinacije na svetu sa letovima i hotelima tako da lako možete da pogledate cene letova i hotelskog smeštaja. Dakle umesto obilaženja mnogobrojnih linkova koji nisu prilagodljivi mobilnim i tablet uređajima kako bi dobili potrebne informacije sada se možete opustiti uz kafu i sa lakoćom razledati destinacije.


Da biste pronašli odmor koji je u vašem stilu, pretražili odredišta koja bi voleli da posetite ili nešto što bi želeli da uradite na putovanju poput „Surfovanja u Španiji“, „Planinarenja na Novom Zelandu“ ili „Odmaranje u Grčkoj“ Google Destination će vam predložiti odredišta koja odgovaraju vašim interesovanjima ili hobijima.

 
Recimo da planirate npr. da odete na odmor u Junu ili Julu, ali niste se odlučili za odredište… Filter „Fleksibilni termini“ vam omogućuje da filtrirate svoje rezultate za određeni mesec u kojem bi ste želeli da otputujete i na taj način pogledate raspon cena u određenom vremenskom periodu, u kome ste planirani da odete na vaše odredište.


Ukoliko želite da izbegnete gužvu ili loše vreme? Odaberite bilo koju „karticu“ sa predlozima odredišta u koje bi otišli na odmor i klikom na „Explore“ („Istražiti“) videće informaciju o vremenskom periodu za čitavu godinu, kao i o periodu koje budete odabrali, kao i kada je vaše odredište najpopularnije i kada je najmanja posećenost odredišta (ukoliko želite da izbegnete gužvu).


Nakon odabira odredišta klikom na „Plan a trip“ („Isplanirajte put“) videćete cene letova kao i cene hotelskog smeštaja. Google Destination će vam pokazati povećanje i padove cena za naredni period od 6 meseci tako da možete bez muke da pronađete u kom periodu je najpovoljnija cena leta i smeštaja. Rezultati podataka su u konstantnom monitoringu i ažuriraju se u realnom vremenu. Takođe dodirom na ikonu olovke možete videti detaljnije rezultate letova (uključujući broj zaustavljanja ukoliko let nije direktan), broj putnika kao i kategoriju hotela i preferencije hotela. 


Bez obzira da li ste dobili 5, 12 ili 24 dana godišnjeg odmora, uz Google Destination se ne morate se plašiti oko razmišljanja gde otići ili koje odredište ne treba propustiti. Jednostavno pretražite npr. „Španija putovanja“, zatim kliknite na ikonu plave strelice i videćete pregled najposećivanijih odredišta. Pregled je određen po recenzijama predhodnih posetilaca, kroz komentare posetilaca možete sebi uštedeti vreme i odabrati svoje finalno odredište.


Uz Google Destionation vaši planovi za odmor će proteći tečno i imaćete dodatnog vremena za pakovanje i relaksaciju pred odlazak na odmor! 

WSD SISTEM D.O.O.

Srbija, 11000 Beograd
Ul. Petefijeva 2

SRB: 381-11-414-03-80