SSL sertifikat

SSL sertifikat

SSL sertifikat – neophodna linija odbrane za svaki web sajt

Uvod u SSL Sertifikate

Sa rapidnim razvojem digitalne tehnologije, sigurnost na internetu postaje sve važnija kako za poslovne subjekte tako i za individualne korisnike. Jedna od ključnih komponenti koja obezbeđuje tu sigurnost je SSL (Secure Sockets Layer) sertifikat. SSL sertifikat štiti podatke koje korisnici unose na web sajtu, osiguravajući enkripciju informacija koje se razmenjuju između posetioca i servera. Ovo je ključno za zaštitu protiv sajber napada i krađe identiteta.

Zašto je SSL sertifikat važan?

SSL sertifikati su važni iz više razloga:

  1. Enkripcija: Oni enkriptuju podatke posetilaca, štiteći ih od neovlašćenog pristupa.
  2. Autentikacija: Pomažu u verifikaciji identiteta vlasnika sajta, dajući posetiocima dodatno poverenje u legitimnost sajta.
  3. SEO prednosti: Google daje prednost sajtovima koji su sigurni, što znači da SSL sertifikati mogu pozitivno uticati na SEO rangiranje vašeg sajta.

Google i SSL sertifikati

Google je, prepoznajući važnost SSL sertifikata, počeo da označava sve HTTP sajtove kao ‘nije sigurno’ u Chrome pregledaču. Ova promena, koja je stupila na snagu 2018. godine, imala je za cilj da podstakne vlasnike web sajtova da pređu na HTTPS, što je postalo de facto standard za sve ozbiljne online aktivnosti.

Kako do SSL sertifikata?

Naše rešenje za SSL sertifikate pruža idealnu kombinaciju sigurnosti, jednostavnosti i cene. Kada izradite web sajt kod nas ili obnovite hosting nalog, SSL sertifikat dobijate besplatno. To znači da ne samo da osiguravate svoj sajt i podatke korisnika, već i štedite novac i vreme koje bi inače potrošili na nabavku i instalaciju sertifikata.

Implementacija SSL sertifikata

Implementacija SSL sertifikata na našem serveru je brza i jednostavna. Naš tim će se pobrinuti da vaš sajt koristi najnovije tehnike enkripcije, čime se maksimizira sigurnost bez uticaja na performanse sajta. Sve što je potrebno da biste aktivirali SSL je da odaberete naš hosting paket, a mi ćemo se pobrinuti za ostalo.

SSL sertifikat nije samo alatka za zaštitu, on je neophodan za održavanje profesionalnog ugleda u digitalnom svetu. Zbog svoje sposobnosti da zaštiti korisničke podatke i poboljša SEO, SSL bi trebalo da bude osnova svakog web sajta. Sa našim hosting rešenjima, ovaj ključni element sigurnosti dolazi bez dodatnih troškova, što vam omogućava da se fokusirate na rast i razvoj vašeg poslovanja, znajući da su vaši podaci sigurni.